De Gistelse Balletschool ontstond in 1991 o.l.v. Saskia  Goetghebeur. Onder het motto : ‘Not quantity but quality’ en haar enthousiasme brengt zij de kunst van het dansen over op kinderen, jongeren en volwassenen. Dit alles in een professioneel kader: studio's, gediplomeerde danspedagogen en een gezellige sfeer. Nu zoveel jaren later, kunnen we zeggen dat ze in haar doelstelling geslaagd is. De vele leerlingen, referenties en optredens in binnen- en buitenland getuigen hiervan.

De Gistelse Balletschool staat voor discipline, motivatie, toewijding, nooit opgeven en 't verlangen om te willen uitblinken. Ons doel blijft, iedereen in optimale omstandigheden te laten groeien, te laten dansen en de choreografen de kans geven om nieuwe creaties te ontwikkelen. De professionele klasse van onze docenten is alom bekend. Het is immers zeer belangrijk dat de danstechniek goed wordt aangeleerd. Daarom zijn onze docenten zéér goed onderlegd in hun dansdiscipline.

Het gevoel, de liefde voor de dans, het talent van onze gediplomeerde docenten, heeft al heel wat jongeren de liefde voor de dans leren ontdekken. Sinds jaren ontvangt de balletschool het label van 'Kwaliteitsvolle dansclub' van Danssport Vlaanderen en 'Goe Bezig' van Sport.Vlaanderen.

Alsook de Belgium Prestige Award 2020/2021 'Best Balletschool'.

In 2020 en 2022 ontvingen we de trofee voor 'Sportvereniging van het jaar' en won Saskia de 'trofee voor Sportverdienste'. In het verleden ontving Saskia ook reeds de Cultuurprijs van Stad Gistel.

En met veel trots mogen we zeggen dat 2022 de volgende awards mochten ontvangen:

  • Best Prestigious Dance School
  • Diamond Performance - kwaliteitsvolle dansschool 2022
  • Ballet school of the year 22-23
  • Best Dance studio 2023
  • Most welcoming dance school 2023

                    

 

Opleiding

De 3 en 4-jarigen starten met Kiddiedance. Op een speelse manier worden de basisregels van dans aangeleerd. 5 en 6-jarigen gaan verder met het voorbereidende Pré-Ballet. Daarna volgt de opleiding Klassiek Ballet. Vanaf de 4de klas wordt de cursus automatisch uitgebreid met Modern-Jazz (dus 2 lessen per week). Ook worden lessen Pointes, Theater en Stage-acting geïntegreerd in het danspakket.

Klassiek ballet is immers dé beste basis voor alle dansstijlen en is zodoende onmisbaar. Het is de rugzak van elke danser. Dit basispakket kan uitgebreid worden met  Streetdance, Hedendaagse Dans en Tapdans. (deze kunnen ook afzonderlijk gevolgd worden).

De volwassenen (vanaf 17j) kunnen zich uitleven tijdens de lessen Tapdans, Modern-Jazz, Ballet, SOSA Dancefitness, line Dance, ... Voor al wie wil (her)beginnen met dans. Dit is je kans ! 

Workshops en Bootcamps met gerenomeerde dansdocenten worden op regelmatige basis ingericht. Onze gastdocenten : Laurent Flament, Manon Beernaert, Gwen Hamerlijnck, Jeroen Hofmans, Junes Lazaar, Lorenzo Léon, Ricardo Oliveira Ferreira, Saskia Devolder, Eline Daveloose, Karlien Lox, Elya Degryse en nog veel meer ...

Alle lessen zijn ethisch en pedagogisch aangepast volgens de leeftijd en worden gegeven door gediplomeerde en ervaren dansdocenten.

De kinderen worden ingedeeld in klassen volgens leeftijd maar getalenteerde leerlingen kunnen, na de goedkeuring van de artistieke leiding, sneller doorstromen naar een hoger niveau.

In de hogere graden worden de leerlingen niet meer ingedeeld volgens leeftijd maar volgens beheersing van de danstechnieken.

 

Optredens en prijzen :

Ook de leerlingen van de Gistelse Balletschool zitten niet stil en treden regelmatig op zowel in binnen- als in buitenland (Luxemburg, Noorwegen, Duitsland, ...)

Ze behaalden zilver op de Provinciale wedstrijd Showdance en ook tijdens verschillende edities van Kunstbende behaalden ze knap 1ste, 2de en 3de plaatsen, eervolle vermeldingen en waren laureaten in de grote finale.